Info Panel
You are here:   Home  /  Geschiedenis  /  1963 – 1970, Jansen & Tilanus SPORT
  • Feyenoord - Blauw Wit, 3 november 1963 - (3-0)

1963 – 1970, Jansen & Tilanus SPORT

Jansen-en-Tilanus-SportEcht merkvast zijn ze niet op Rotterdam-Zuid in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Een voetbalwereld die mensen zich nu niet meer voor kunnen stellen. Feyenoord had geen contractuele verplichting met het Engelse Bukta en dat was dus reden voor het oer-Hollandse Jansen & Tilanus om een voet tussen de deur te krijgen. Jansen & Tilanus was toen der tijd veruit de grootste kledingproducent van ons land en wellicht de grootste die Nederland ooit heeft gezien, Jansen & Tilanus was zo bekend dat het bedrijf zelfs besloot te stoppen met reclame maken. Dat was het begin van het einde voor Jansen & Tilanus.

In 1963 waren deze zorgen er echter nog niet. De enige zorg die ze bij Feyenoord hadden was dat de Bukta-shirts met lange mouwen na 1,5 jaar toch wel op zijn eindje liepen en dus moesten worden vervangen. Want een club van Feyenoord’s stand moest er netjes bij lopen. De nieuwe shirts met de kenmerkende ronde hals werden dus besteld bij de Hollandse firma en de eerste winter-wedstrijd in De Kuip op 3 november 1963 tegen Blauw-Wit was dan (voor zover we kunnen vinden) de eerste wedstrijd waarin Feyenoord weer in nieuwe shirts aan mocht treden:

Feyenoord - Blauw Wit, 3 november 1963 - (3-0)

Feyenoord - Blauw Wit, 3 november 1963 - (3-0)

De shirts van Jansen & Tilanus zouden afgewisseld met de Bukta shirts gedragen worden tot de halve finale Europa Cup 1 seizoen 1969 – 1970.

  1963  /  Geschiedenis  /  Last Updated mei 28, 2017 by BlackBird  /  Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *