Info Panel
You are here:   Home  /  Feyenoord Shirts  /  1982 – 1983, Nr. 8 – Michel Valke
  • 1982 - 1983, Feyenoord matchworn Gouden Gids thuisshirt
  • 1982 - 1983, Feyenoord matchworn Gouden Gids thuisshirt, matchworn door Michel Valke
  • Michel Valke in zijn enige seizoen voor Feyenoord één., 1982 - 1983 met het eerste gesponsorde Feyenoord Shirt

1982 – 1983, Nr. 8 – Michel Valke

Dankzij de succesvolle lobby van AZ ’67 in de voorgaande seizoenen (AZ speelde uit protest met spelersnamen op de borst van de shirts tussen +/- 1975 – 1981) werd het sponsoren van voetbalshirts in Nederland gelegaliseerd door de KNVB voor het seizoen 1981 – 1982. Feyenoord zou natuurlijk Feyenoord niet zijn als het wanbeleid geen hoogtij vierde en dus besloot men geen geld binnen te halen door middel van een shirtsponsor in dat seizoen.

De eerste shirtsponsor voor Feyenoord kwam pas in het seizoen 1982 – 1983. Aangezien alle ‘grote’ internationale namen al bij andere clubs op de shirts stonden kon Feyenoord de beste deal sluiten met het oer-Hollandse Gouden Gids (voor de kinderen van nu: GoudenGids heet tegenwoordig DTG (De Telefoon Gids) toen er nog geen zoekmachines op internet bestonden hadden mensen hele dikke telefoonboeken thuis liggen met letterlijk alle nummers erin van iedereen (Telefoon Gids) en van alle bedrijven (Gouden Gids)). Gouden Gids dus. Inclusief logo in het eerste seizoen. Speciaal voor de gelegenheid werden er dit jaar zowaar nieuwe shirts ingekocht die meteen ook werden voorzien van een nieuw type rugnummer.

De patch is van, waarschijnlijk katoen, met een volledige gele flock bedrukking, waarna het zwarte logo in de flock gezeefdrukt is. Hierdoor is de tekst van dichtbij niet heel erg scherp. Dit specifieke shirt heeft rugnummer 8 en is in dit seizoen dus gedragen door Michel Valke. Michel kwam slechts één seizoen uit voor Feyenoord, hij kwam dit seizoen over van PSV en na dit seizoen vertrok hij terug naar Eindhoven. Voor Feyenoord speelde hij ‘slechts’ 32 wedstrijden waarin hij 5 keer scoorde. Met PSV beleefde hij zijn grootste successen, maar Feyenoord zit in zijn bloed. De geboren Zwijndrechter kwam in 2001 als jeugdtrainer naar Feyenoord en is nooit meer vertrokken.

Momenteel is Michel Valke videoanalist voor de Feyenoord Academy en helpt hij jonge talenten hun maximale potentieel te bereiken bij Feyenoord.

Michel Valke in zijn enige seizoen voor Feyenoord één., 1982 - 1983 met het eerste gesponsorde Feyenoord Shirt Portretfoto van Michel Valke uit het seizoen 1982 – 1983. Op de foto draagt hij dit Feyenoord shirt.

Detailfoto’s van dit Feyenoord shirt

1982 - 1983, Feyenoord matchworn Gouden Gids thuisshirt

  1982  /  Feyenoord Shirts, Thuisshirt  /  Last Updated februari 27, 2017 by BlackBird  /  Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *