Info Panel
You are here:   Home  /  Geschiedenis  /  Feyenoord breekt contract met Kappa open

Feyenoord breekt contract met Kappa open

Feyenoord heeft het contract met kledingsponsor Kappa opengebroken en verlengd tot en met het seizoen 2006/2007. In Turijn, waar het hoofdkantoor van Kappa is gevestigd, werd tijdens een feestelijke bijeenkomst het contract getekend door Sjaak Troost (commercieel directeur Feyenoord), Franco Spalla (algemeen directeur Kappa Internationaal) en Wim van Soest (directeur FROS, de Nederlandse licentiehouder van Kappa).

Kappa is kledingsponsor van Feyenoord sinds 2000. ‘De samenwerking verloopt uitstekend’, aldus Sjaak Troost. ‘Bij Kappa bestond behoefte om zich voor een langere periode aan Feyenoord te binden. Daarom is eerder dan gepland gesproken over verlening van het contract, dat eigenlijk pas volgend seizoen zou aflopen. Voor Feyenoord is de verlenging van het contract ook belangrijk omdat er nu voor een langere periode zekerheid is’.

In het beleid van Kappa Internationaal neemt de Rotterdamse club een vooraanstaande plaats in. ‘Feyenoord heeft een grote en loyale fanbase en de internationale uitstraling is enorm. Daarom zijn we blij dat er nu zekerheid is’, aldus Wim van Soest. Kappa heeft een groot aantal contracten met voetbalclubs waaronder Tottenham Hotspur, Werder Bremen, Betis Sevilla, Kaiserslautern, Blackburn Rovers, Sampdoria en Brescia.

Feyenoord zal de supporters nauw betrekken bij het ontwerp van het nieuwe thuis- en uitshirt voor het seizoen 2005/2006. Sjaak Troost: ‘Met Kappa hebben we de afspraak dat Feyenoord leidend is bij het shirtontwerp. Die flexibiliteit is enorm belangrijk, want bij veel andere leveranciers is inspraak in bijvoorbeeld het ontwerp niet mogelijk’.

Bron: Feyenoord

  2004  /  Geschiedenis  /  Last Updated januari 10, 2016 by BlackBird  /  Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *