Info Panel
You are here:   Home  /  Geschiedenis  /  Hartstichting Benefietwedstrijd
  • Feyenoord - Sparta - Benefiet Hartstichting

Hartstichting Benefietwedstrijd

Feyenoord speelt op donderdagavond 24 maart 2016 een benefietwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd staat in het teken van het gezamenlijke doel van de Hartstichting, Feyenoord en Opel om het oproepsysteem voor hulpverleners die kunnen reanimeren onder de aandacht te brengen. Hiermee kunnen meer levens worden gered.

Elke week krijgen zo’n 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie binnen 6 minuten kan de overlevingskans verdubbelen. Professionele hulpverleners zijn niet altijd binnen 6 minuten ter plekke.

Binnen 6 minuten reanimeren
Om in héél Nederland binnen 6 minuten tot reanimatie over te kunnen gaan zijn in totaal 200.000 mensen nodig die kunnen reanimeren. Opel en Feyenoord helpen de Hartstichting bij het realiseren van dit doel. Op dit moment telt Nederland ruim 90.000 vrijwillige hulpverleners. Sinds de lancering zijn er meer dan 15.000 burgerhulpverleners bijgekomen.

Word ook burgerhulpverlener

Benefietwedstrijd
De benefietwedstrijd betekent de eerste ontmoeting tussen Feyenoord en Sparta sinds januari 2011. Toen speelden beide ploegen tegen elkaar in het kader van de Zilveren Bal. Feyenoord was toen op Het Kasteel met 2-4 te sterk. De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden in competitieverband was op 14 april 2010. Feyenoord won dat duel in De Kuip met 3-0.

Koop kaarten

  2016  /  Geschiedenis  /  Last Updated maart 31, 2016 by BlackBird  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *